Sari la conținut

Urmăriți-ne!

Transport gratuit la toate comenzile mai mari de 300 ron!

Cat de bine ne protejeaza mastile faciale de coronavirus?

Cat de bine ne protejeaza mastile faciale de coronavirus?

Pot ajuta mastile faciale la incetinirea raspandirii coronavirusului (SARS-CoV-2) care cauzeaza COVID-19?

Da! Mastile faciale combinate cu alte masuri preventive, precum spalarea frecventa a mainilor si distantarea fizica, pot ajuta la incetinirea raspandirii virusului. Centrele din SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) recomanda masca faciala din panza pentru publicul larg. CDC spune ca mastile N95 ar trebui sa fie rezervate pentru furnizorii de servicii medicale. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda masti medicale pentru lucratorii din domeniul sanatatii, precum si pentru oricine are sau poate avea COVID-19 sau care are grija de cineva care are sau poate avea COVID-19.

OMS recomanda, de asemenea, masti medicale pentru persoanele care sunt dispuse unui risc mai mare de a se imbolnai grav cu COVID-19, cum ar fi oamenii care au 60 de ani sau mai mult si oameni de orice varsta cu probleme de sanatate semnificative.

Cum functioneaza diferitele tipuri de masti faciale?

Masca medicala
De asemenea, numite masti chirurgicale, acestea sunt masti de unica folosinta, care nu se potrivesc. Acestea sunt menite sa protejeze purtatorul de contactul cu picaturi sau spray-uri de aer care pot contine germeni. O masca medicala filtreaza si particulele mari din aer atunci cand purtatorul respira. Pentru a face mastile medicale mai potrivite, innodati buclele pentru urechi acolo unde se ataseaza masca. Apoi indoiti si ascundeti materialul care nu este necesar sub margini.

Masca faciala N95
O masca N95 este un tip de aparat respirator. Ofera mai multa protectie decat o masca medicala, deoarece filtreaza atat particulele mari, cat si cele mici atunci cand purtatorul inhaleaza. Deoarece mastile N95 au fost in cantitate redusa, CDC a spus ca ar trebui rezervate pentru furnizorii de servicii medicale. Furnizorii de servicii medicale trebuie sa fie instruiti si sa treaca un test de potrivire inainte de a utiliza o masca N95. La fel ca mastile chirurgicale, mastile N95 sunt destinate a fi de unica folosinta. Cu toate acestea, cercetatorii testeaza modalitati de dezinfectare si refolosire a acestora. Unele masti N95 si chiar unele masti de stofa au supape care fac mai usoara respirarea. Din pacate, aceste masti nu filtreaza aerul pe care il respira purtatorul. Din acest motiv, au fost interzise in unele locuri.

Masca faciala din panza
O masca faciala din panza este destinata sa prinda picaturile respiratorii care sunt eliberate atunci cand purtatorul vorbeste, tuseste sau stranuta. De asemenea, actioneaza ca o bariera pentru a proteja purtatorul de inhalarea picaturilor eliberate de altii. Cele mai eficiente masti faciale din panza sunt realizate din mai multe straturi de tesaturi stranse precum bumbacul. O masca cu mai multe straturi va impiedica mai multe picaturi sa treaca prin masca.

Cum sa profitati la maximum de masca dvs.:
Eficienta mastilor faciale din panza si a mastilor medicale poate fi imbunatatita asigurandu-va ca mastile sunt bine fixate pe conturul fetei dvs. pentru a preveni scurgerile de aer in jurul marginilor mastilor.

Mastile trebuie sa fie stranse peste nas, gura si barbie, fara goluri. Ar trebui sa simtiti aerul cald venind prin partea din fata a mastii atunci cand expirati. Nu ar trebui sa simtiti aerul care iese pe sub marginile mastii.

Mastile care au o banda de nas pliabila ajuta la prevenirea scurgerii de aer din partea superioara a mastii.

Unii oameni aleg sa poarte o masca faciala de unica folosinta sub masca faciala din panza. In acest caz, masca din panza trebuie sa apese marginile mastii de unica folosinta pe fata. Nu adaugati straturi daca va ingreuneaza respiratia sau va obstructioneaza vederea.

Utilizarea, depozitarea si curatarea corecta a mastilor afecteaza, de asemenea, cat de bine va protejeaza. Urmati acesti pasi atunci cand va puneti si scoateti masca:

  • Spalati-va sau igienati-va mainile inainte si dupa ce v-ati pus masca.
  • Asezati masca peste gura, nas si barbie.
  • Legati-o in spatele capului sau folositi buclele pentru urechi. Asigurati-va ca este confortabil.
  • Nu va atingeti masca in timp ce o purtati.
  • Daca va atingeti accidental masca, spalati-va sau igienati-va mainile.
  • Daca masca dvs. devine umeda sau murdara, treceti la una curata. Puneti masca folosita intr-o punga sigilabila pana cand o puteti spala.
  • Indepartati masca dezlegand-o sau ridicand buclele de la ureche fara a atinge fata mastii sau fata.
  • Spalati-va mainile imediat dupa indepartarea mastii.
  • Spalati in mod regulat mastile din panza in masina de spalat sau manual. (Pot fi spalate impreuna cu alte rufe.)


Si nu uitati aceste precautii:

  • Nu puneti masca nimanui care are probleme cu respiratia sau este inconstient sau altfel nu poate scoate masca fara ajutor.
  • Nu puneti masti copiilor sub 2 ani.
  • Nu utilizati masti faciale ca inlocuitor al distantarii fizice.


Dar scuturile faciale?

CDC nu recomanda utilizarea scuturilor faciale in loc de masti faciale, deoarece nu este clar cat de multa protectie ofera aceste scuturi faciale. Cu toate acestea, este posibil sa nu poti purta o masca faciala in orice situatie. Daca trebuie sa folositi un scut facial in locul unei masti, alegeti unul care se potriveste bine in jurul partilor laterale ale fetei si se extinde sub barbie.

Satisfactie si protectie garantata

Fabricat 100% in Romania

Livrare rapida oriunde in Romania

Plati sigure cu cardul sau prin PayPal