Ir directamente al contenido

Urmăriți-ne!

Transport gratuit la toate comenzile mai mari de 300 ron!

5 Conceptii gresite despre purtarea mastilor faciale

5 Conceptii gresite despre purtarea mastilor faciale - Macrine's


Odata cu aparitia coronavirusului, masca faciala a devenit noul accesoriu suprem din dulapul nostru. Indiferent daca ati contractat virusul sau nu, este extrem de esential sa purtati masca faciala, mai ales in locurile in care este dificil sa mentineti distanta sociala. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, oamenii trebuie sa poarte masca faciala in zonele publice, deoarece impiedica raspandirea virusului. Acestea fiind spuse, iata 6 conceptii gresite despre purtarea mastilor faciale pe care trebuie sa le evitati.

1. Purtarea unei masti faciale va poate proteja in totalitate de COVID-19
In timp ce purtati masca faciala, aveti mai multe sanse sa evitati virusul mortal, dar nu este garantat veti fi protejat in totalitate de COVID-19. Prin urmare, trebuie sa fiti vigilenti si sa va luati si la alte masuri de precautie, cum ar fi distantarea sociala si utilizarea igienizatorului pentru maini mai ales atunci cand intrati in contact cu o suprafata frecvent atinsa.


2. Toate mastile faciale sunt refolosibile
Mastile de panza pot fi spalate si refolosite din cand in cand. Cu toate acestea, nu trebuie sa credeti ca toate mastile sunt reutilizabile. Daca utilizati o masca chirurgicala de unica folosinta, nu o puteti folosi in continuare. Odata ce ati folosit-o, trebuie sa o aruncati si sa va spalati pe maini imediat.

3. Nu trebuie sa purtati masca faciala acasa
Motivul principal pentru care trebuie sa purtati masca este evitarea contractarii virusului in zonele publice. Cu toate acestea, daca ati fost depistat cu rezultat pozitiv si locuiti impreuna cu familia, trebuie sa purtati masca faciala in permanenta. Mai ales, atunci cand un membru al familiei este vulnerabil si poate prinde infectia imediat.

4. Este suficient sa va acoperiti gura si nasul cu o masca
Multe persoane cred ca doar acoperind gura si nasul se pot proteja de virus. Cu toate acestea, trebuie sa respectati in permanenta purtarea mastilor in mod corespunzator. Asigurati-va ca masca vi se potriveste perfect si ca nu exista capete deschise care ar putea favoriza contractarea virusului. Desi poate fi inconfortabil, incercati sa va procurati o masca suficient de stransa si care sa acopere fiecare parte de la nas pana la barbie.


5. Doar persoanele care sunt deja infectate ar trebui sa poarte masca.
Unele persoane infectate cu COVID-19 sau alti virusi vor fi vizibil bolnave. Cu toate acestea, exista si oameni cu COVID-19 care pot fi asimptomatici, ceea ce inseamna ca se simt perfect sanatosi. Pacientii asimptomatici pot raspandi in continuare virusul si, prin urmare, pot imbolnavi alte persoane. In timp ce pandemia COVID-19 continua, atat persoanele sanatoase, cat si cele bolnave ar trebui sa poarte masca faciala in timp ce se afla in jurul altor persoane, pentru a incerca sa previna raspandirea virusului.

Satisfactie si protectie garantata

Fabricat 100% in Romania

Livrare rapida oriunde in Romania

Plati sigure cu cardul sau prin PayPal