Ir directamente al contenido

Urmăriți-ne!

Transport gratuit la toate comenzile mai mari de 300 ron!

5 Motive pentru a purta masca de protectie in perioada pandemiei

5 Motive pentru a purta masca de protectie in perioada pandemiei - Macrine's


Masca de protectie ar trebui utilizata ca parte a unei strategii cuprinzatoare de masuri pentru suprimarea transmiterii virusului si salvarea vietilor. Daca virusul COVID-19 se raspandeste in comunitatea dvs., ramaneti in siguranta luand cateva masuri de precautie simple, cum ar fi distantarea fizica, purtarea unei masti faciale, evitarea aglomeratiilor si spalatul pe maini.

Un numar tot mai mare de studii arata ca masca faciala este un instrument puternic care poate ajuta la controlul raspandirii coronavirusului, care pana acum a infectat aproape intreaga planeta. Iata cinci motive pentru a purta o masca de protectie in perioada pandemiei, pe baza celor mai recente cercetari.

1. Masca de protectie protejeaza alte persoane
Principala modalitate de raspandire a coronavirusului este de la o persoana la alta prin picaturi respiratorii produse atunci cand o persoana infectata tuseste, stranuta sau vorbeste. Cu toate acestea, masca de protectie poate bloca aceste picaturi. Aceasta masca faciala actioneaza ca o bariera pentru a impiedica particulele care contin virusul sa ajunga de la o persoana infectata la o alta persoana, explica Ron Waldman, profesor de sanatate la Universitatea George Washington (GWU) Milken Institute School of Public Health. O noua simulare din partea cercetatorilor de la Florida Atlantic University ilustreaza cat de eficienta poate fi masca de protectie pentru a reduce numarul de picaturi care sunt dispersate in aer si a distantei pe care o parcurg.

2. Este posibil sa nu va dati seama ca sunteti contagios
Inainte, masca faciala era recomandata numai persoanelor care stiau ca au COVID-19, ca o modalitate de a-i proteja pe ceilalti din jurul lor. Cu toate acestea, cand a devenit evident faptul ca virusul poate fi transmis de oameni inainte de a prezenta simptome si de persoane care nu dezvolta niciodata simptome (asimptomatice), Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) si-au extins orientarile, indemnand pe toata lumea sa poarte o masca de protectie in public.

Unele studii, inclusiv o lucrare publicata recent in revista Nature, au descoperit ca peste 40% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu dezvolta simptome. Acest lucru face extrem de dificila detectarea virusului, spune Waldman. De aceea, purtarea unei masti este recomandata atat de CDC, cat si de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Este o modalitate de a ajuta la prevenirea raspandirii virusului, in special la cei care sunt mai predispusi sa se imbolnaveasca grav daca sunt infectati cu coronavirus.

3. Masca de protectie te poate proteja si pe tine
Cateva studii sugereaza ca masca faciala din panza ofera o anumita protectie pentru purtator, dar avantajele sunt cele mai evidente atunci cand toata lumea acopera gura si nasul. Ganditi-va la asta ca la un beneficiu colectiv: cu cat sunt mai multi oameni care blocheaza transmiterea virusului, cu atat circula mai putin virusul in comunitate. Acest lucru reduce riscul de infectare al tuturor.

4. Masca de protectie ne-a salvat in pandemiile anterioare
Cu mai bine de un secol in urma, o ciuma de cosmar a amenintat ca va distruge lumea. Apoi, in deceniul trecut, gripa spaniola a incercat din nou. De ce niciuna nu a reusit? In mare parte, pentru ca un medic a dezvoltat o masca faciala pe care lumea a inceput sa o poarte.

5. Ne poate ajuta pe toti sa revenim la un nou normal - virusul nu dispare, asa ca trebuie sa ne adaptam cu totii. A purta masca de protectie - impreuna cu distantarea sociala - este cel mai bun mod de a incepe sa ne desfasuram viata fara a provoca o crestere a infectiilor.

Satisfactie si protectie garantata

Fabricat 100% in Romania

Livrare rapida oriunde in Romania

Plati sigure cu cardul sau prin PayPal